Perjantaina aamulla kello 09.00 aikaan Varkaudessa Käpykankaalla kotiosoitteestaan poistunut 62-vuotias dementoitunut mieshenkilö löytyi noin kello 19.30 aikaan kylmettyneenä noin 300 metrin päässä kotisoitteestaan. Mieshenkilöä etsittiin poliisipartioiden ja henkilön omaisten ja ystävien toimesta koko päivän ja hänestä saatiin myös päivän aikana muutamia yleisöhavaintoja. On erittäin todennäköistä, että dementoinut mieshenkilö oli loppujen lopuksi pyrkinyt takaisin kotiosoitteeseen, mutta oli väsähtänyt hieman ennen kotiaan. Miehen löysi sivullinen henkilö, joka hälytti paikalle ambulannssin. Kello 21.40 KYSS:istä saadun tiedon mukaan henkilö on toipunut hyvin ja hänen kroppansa lämpö on palautunut ennalleen ja henkilö on voitu siirtää normaalille osastolle odottamaan mahdollista kotiin paluuta.

Tapauksen johdosta poliisi osoittaa syvän huolensa siitä, että pahoin dementoneita henkilöitä on kotihoidossa, jossa hoitaja ei välttämättä kykene valvomaan dementoinutta henkilöä riittävän hyvin. Tässäkin tapauksessa henkilö olisi voinut kylmettyä ennen hänen löytämistään niin pahoin, että jopa henkilön menehtyminen olisi ollut mahdollista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.