Viime yönä ambulanssi nouti Heinolasta ravintolasta tajuttoman miehen ja lähti kuljettamaan potilasta Päijät-Hämeen keskussairaalaan Lahteen. Mieheltä otettiin puhalluskoe, joka osoitti yli kahden promillen lukemaa. Kesken kuljetuksen mies heräsi ja alkoi uhkailla ambulanssin hoitotilassa ollutta ensihoitajaa. Ambulanssin kuljettaja pysäytti auton moottoritien reunaan lähelle Vierumäkeä. Potilas käyttäytyi niin aggressiivisesti, että ensihoitajat poistuivat autosta ja hälyttivät apua. Potilas siirtyi tässä vaiheessa kuljettajan paikalle ja lähti ajamaan kohti Lahtea kovalla vauhdilla. Ambulanssin kulkua pystyttiin seuraamaan hätäkeskuksesta.

Lahdesta lähtenyt poliisipartio havaitsi vastaantulleen ambulanssin moottoritiellä ja toinen poliisipartio lähti seuraamaan ambulanssia Ahtialan liittymästä. Ambulanssi jatkoi kohti etelää, eikä kuljettaja välittänyt auton takaa poliisiautosta näytetystä pysäytysmerkistä. Poliisipartio teki Renkomäkeen pakkopysäytyspaikan, missä tie suljettiin piikkimatolla. Ambulanssi pysähtyi ennen piikkimattoa ja kuljettaja kiinniotettiin ambulanssista. Kiinniottotilanteessa automaativaihteinen ambulanssi liukui piikkimaton päälle ja sen eturengas puhkesi. Autoa kuljettanut mies vietiin poliisiautolla Päijät-Hämeen keskussairaalaan verikokeeseen. Verikokeen oton ajaksi mieheltä otettiin käsiraudat pois, koska mies vaikutti rauhoittuneen. Hän kuitenkin riehaantui uudelleen ja lähti juoksemaan ympäri hoitotiloja. Mies jouduttiin raudoittamaan uudelleen. Mies vastusti verikokeen ottamista voimakkaasti ja se jouduttiin ottamaan voimakeinoja käyttämällä. Mies jäi hoidettavaksi sairaalaan. Päijät-Hämeen poliisi tutkii tapausta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.