Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Lakon peruneen sopimusratkaisun palkkalinjaa pidetään tyydyttävänä vain lyhyen kestonsa ja yrityksen sopimushistorian vuoksi.

Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan MTV Oy:n toimihenkilöiden ja ohjelmatyöntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta ei voi tehdä laajempia sopimuskierroksen palkankorotuslinjaa koskevia johtopäätöksiä.

Viestinnän Keskusliitto, Ammattiliitto Pro ja Suomen Journalistiliitto hyväksyivät maanantai-iltana valtakunnansovittelija Esa Longan työehtosopimuskiistaan antaman sovintoesityksen. Uusi työehtosopimus on voimassa vain kymmenen kuukautta.

Antti Rinne kuvailee sopimuksen hyväksymistä vaikeaksi ja pitää sitä hädin tuskin tyydyttävänä.

– Sopimus on hyväksyttävissä vain kun otetaan huomioon sen kymmenen kuukauden kesto ja yrityksen aiempi sopimushistoria, Rinne sanoo.

– Sen pohjalta ei tule muodostaa minkäänlaisia johtopäätöksiä syksyn työehtosopimusneuvotteluiden palkankorotuslinjaa koskien.

Työehtosopimusneuvottelut ovat koskeneet MTV Oy:n kaikkia toimipisteitä lukuun ottamatta Radio Novaa.

Sopimusratkaisun syntymisen myötä MTV Oy:tä tulevana torstaina uhannut työtaistelu on peruuntunut. Lakko olisi koskenut ohjelmatyöntekijöitä, TV-suunnittelua, teknistä tukea, taloushallinnon tehtäviä, assistenttitehtäviä, uutisjärjestäjiä ja myyntiassistentteja. Sen piirissä olisi ollut noin 250 henkilöä.

Aiheesta lisää Inspiraatio lehdessä: MTV:lle 1,1 prosentin palkkasopu, lakonuhka ohi

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.