Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) Kuva: Janne Suhonen/valtioneuvoston kanslia

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) pitää erittäin valitettavina tietoja, joiden mukaan valtio-omisteinen Itella on yritysjärjestelyiden kautta mukana veroparatiisiyhtiöissä. Jäljet johtavat brittiläisille Neitsytsaarille ja Kyprokselle, jotka ovat tunnettuja veroparatiiseja.

Yhtiön oman tiedotteen mukaan kyse on yrityskauppojen myötä syntyneestä tilanteesta, jota ollaan parhaillaan purkamassa. Ministeri Kiuru pitää erittäin tärkeänä, että asiaa kiirehditään ja kyseenalaiset rakenteet lakkautetaan.

– Veroparatiisiyhtiöiden kautta tapahtuva veronkierto on valtaisa globaali ongelma. Välistävetäjät syövät rehellisten veronmaksajien ja yritysten pöydästä, turmelevat markkinoita ja ylläpitävät rikollisuutta, Kiuru toteaa.

– Itella on maamme ainoa yleispalveluvelvollinen postiyritys, jonka tehtävänä on turvata kansalaisille yleispalveluvelvoitteen mukaiset postipalvelut. Valtio-omisteisella yleispalveluyrityksellä on kannettavanaan laaja yhteiskuntavastuu myös eettisestä yritystoiminnasta. Vaadin Itellan johdolta nopeita toimia ja täyttä avoimuutta asian selvittämisessä, Kiuru sanoo.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.