Sisäministeri Päivi Räsänen vierailee Kroatiassa ja Makedoniassa 10.-12.huhtikuuta. Vierailun tavoitteena on keskustella ja vaihtaa tietoja maiden EU-jäsenyysprosessista. Lisäksi tarkoituksena on keskustella yhteistyömahdollisuuksien tiivistämisestä ja tuoda samalla esiin Suomen osaamista rajaturvallisuuden, poliisikoulutuksen ja siviilikriisinhallinnan aloilla.

Ministeri Räsänen tapaa Kroatiassa sisäministeri Ranko Ostojicin, oikeusministeri Orsat Miljenicin ja varaulkoministeri Josko Klisovicin. Lisäksi ministeri Räsänen tutustuu Kroatian poliisikoulutukseen.

Kroatia on liittymässä EU:n jäseneksi heinäkuussa. Suomi ja Kroatia ovat tehneet hyvää yhteistyötä useissa EU-rahoitteisissa viranomaisten välisissä Twinning-hankkeissa. Suomi on esimerkiksi ollut toteuttamassa korruption vastaista hanketta Kroatiassa. Jäsenyyden jälkeen Kroatia hallinnoi EU:n pisintä, yli 1300 kilometrin pituista EU-ulkorajaa. Suomi onkin korostanut, että hyvää yhteistyötä esimerkiksi rajaturvallisuuden edistämisessä tulee jatkaa jäsenyyden jälkeen.

Makedoniassa ministeri Räsänen tapaa sisäministeri Gordana Jankuloskan ja Eurooppa-asioista vastaavan varapääministeri Fatmir Besimin. Makedonian EU-jäsenyysneuvottelut eivät ole vielä alkaneet. Suomi ja Makedonia ovat jo tehneet hankeyhteistyötä,mutta maa tarvitsee vielä tukea muun muassa korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden vastaisessa työssä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.