Norjan parlamentin Stortingetin arktinen valtuuskunta vierailee Rovaniemellä ja Helsingissä 8.–10.4.2013. Rovaniemellä vieraat tutustuivat muun muassa Arktiseen keskukseen ja sen tutkimustoimintaan. Helsingissä he tapaavat suomalaisia kansanedustajia ja arktisten kysymysten asiantuntijoita.

Maanantaina valtuuskunta vieraili Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa, missä Arktisen keskuksen johtaja Paula Kankaanpää esitteli vieraille keskuksen toimintaa ja pyrkimyksiä saada EU:n arktinen tiedotustoimisto Rovaniemelle. Lisäksi valtuuskunta sai katsauksen muun muassa saamentutkimukseen sekä tutustui Arktikumin tiedekeskukseen. Tiistaina valtuuskunta keskustelee kaupunginjohtaja Esko Lotvosen kanssa Barentsin alueen taloudelliseen yhteistyöhön liittyvistä kysymyksistä.

Keskiviikkona valtuuskunta tapaa Helsingissä eduskunnan arktisen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan jäseniä ja arktisten kysymysten asiantuntijoita sekä vierailee Aker Arcticilla.

Valtuuskuntaa johtaa Stortingetin Arktisen parlamentaarikkovaltuuskunnan jäsen Eirik Sivertsen. Hänen lisäkseen siihen kuuluvat kansanedustajat Inglalill Olsen, Geir-Ketil Hansen ja Henning Skumsvoll.

Eduskunnan arktiseen valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Hanna Mäntylä (puheenjohtaja, ps.) , Johanna Ojala-Niemelä (varapuheenjohtaja, sd.), Mirja Vehkaperä (toinen varapuheenjohtaja, kesk.), Heikki Autto (kok.), Esko Kurvinen (kok.) ja Jouko Skinnari (sd.) 

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunta eduskunta.fi -palvelussa:

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/kvtoimielimet/kvtoimielin-arkt01/index.htx?subpage=jasenet&te=arkt01

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin kotisivu:

http://www.arcticparl.org/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.