Oulun Rajakylässä 23.2.2013 tapahtunut henkirikos on esitutkinnassa paljastunut Suomen oloissa harvinaiseksi, ulkopuolisella teetetyksi ja ennakkoon suunnitelluksi palkkamurhaksi.

Tuolloin 23.2. surmattiin Ruiskukkatiellä oululainen vuonna -79 syntynyt mies rappukäytävässä. Tekovälineenä oli teräase ja uhri menehtyi vammoihinsa välittömästi. Uhri oli tavallinen työssäkäyvä mies, jolla ei ole rikoshistoriaa.

Tekoon on vangittu 1.3.2013 Oulun käräjäoikeuden päätöksellä siikajokinen vuonna -89  syntynyt mies. Mies on esitutkinnassa tunnustanut surmatyön. Hän ei tuntenut uhria entuudestaan. Miehellä ei ole väkivaltarikostaustaa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että miehen surmaamista oli suunniteltu parin kuukauden ajan. Tekoa valmisteltiin mm. hankkimalla tietoja uhrista sekä selvittämällä hänen kulkemisiaan. Lisäksi tekijä hankki etukäteen mm. tekovälineen. Tekijä yritti toteuttaa teon jo aikaisemmin, mutta “jänisti” ennen toteutusta. Hänelle luvattiin uhrin surmaamisesta huomattava rahapalkkio.

Teon teettäjäksi epäillään Suomen ja Iranin kansalaista, vuonna 1974 syntynyttä Bobby Dashtia. Hän käyttää myös nimeä Ramin Mansouri. Hänet on vangittu Oulun käräjäoikeudessa poissaolevana 4.3.2013 epäiltynä murhasta ja hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Teon motiivina näyttäisi olevan riita Dashtin ja hänen entisen puolisonsa lasten huoltajuudesta. Pariskunnan välit ovat olleet pitkään tulehtuneet ja heidän riitojansa on jouduttu selvittelemään myös poliisin toimesta. Dashti on aikaisemmin uhannut väkivallalla ex-puolisoaan ja tämän perhettä. Uhri oli ex-puolison miesystävä, mutta he eivät asuneet yhdessä.

Dashti on asunut pitkään Oulussa, mutta on sittemmin muuttanut Ruotsiin, jossa oleskelee edelleen tämänhetkisen tiedon mukaan. Asiassa on tehty yhteistyötä Ruotsin poliisin kanssa.

Dashtin (alias Ramin Mansouri) tavoittamiseksi poliisi julkaisee hänen kuvansa. Dashti on 187 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan normaali.

Asiasta tai Dashtin liikkeistä jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen nro 0718765844.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.