Kokoomuksen kansanedustaja Tapani Mäkinen

– Tämänhetkisellä kuntarakenteella emme pysty turvaamaan palveluita suomalaisille. Kuntalaiset eri puolilla maata ovat eriarvoisessa asemassa, Kokoomuksen ryhmäpuheen pitänyt kansanedustaja Tapani Mäkinen totesi.

– On syytä sanoa ääneen, että uudistuskokonaisuus on haastava. Mutta koska kuntauudistus on välttämätön, aikoo tämä hallitus myös viedä sen maaliin asti. Kokoomuksen eduskuntaryhmä seisoo tämän työn takana. Jos tämä olisi helppoa, olisi valmista pitänyt tulla jo aikoja sitten, edellisten hallitusten toimesta, Mäkinen jatkaa.

Mäkinen pitää hyvänä asiana kuntarakennelain etenemistä eduskunnan käsittelyyn. Kuntarakennelain keskeinen sisältö liittyy kuntien velvollisuuteen tehdä yhdistymisselvitykset. Mäkinen peräänkuulutti erityisesti kuntapäättäjiltä rohkeutta selvitystyöhön ja valmiutta edistää paikallisten ratkaisujen löytymistä.

– Kuntarakennelaki on nyt käsiteltävänämme eduskunnassa. Hallituksen tärkeät uudistukset kulkevat aikataulussaan ja positiivisilla odotuksilla. Hallitus on jo viime kesänä sitoutunut siihen, että sote-linjaukset ovat selvillä ennen kuntarakennelain astumista voimaan. Kehysriihessä päätettiin kunta- ja palvelurakenneuudistuksen askelmerkeistä, Mäkinen muistutti.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän lähtökohtana on ajatus, että peruspalvelut turvataan parhaiten mahdollisimman puhtaalla, suomalaisiin kuntiin perustuvalla mallilla.

– Me emme halua lisää hallintohäkkyröitä, organisaatiotasoja tai byrokratiaa. Päätöksenteon ja vastuun tulee säilyä lähellä ihmisiä, Mäkinen sanoi.

Lue koko teksti Debaattilehdestä

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.