MTV3:n uutisten vastaavan päätoimittaja Merja Ylä-Anttila Kuva: MTV3 Media

MTV3:n uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan ei ole mitään syytä olla näyttämättä 45 minuuttia -ohjelmaa.

Illalla esitettävässä ohjelmassa kerrotaan, että Suomen keskusrikospoliisi (krp) epäilee Venäjän presidentti Vladimir Putinia osallistumisesta järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero tiedotti, että Putinia koskeva kirjaus epäiltyjen tietojärjestelmässä oli virheellinen.

Ylä-Anttilan mielestä tämä kertoo enemmän krp:n toiminnasta kuin itse jutusta. Päätoimittajan mukaan kanavan haltuunsa saamat tiedot ovat oikeat, ja niistä täytyy myös kertoa yleisölle.

“Kyllähän tämä kertoo krp:n toiminnasta ainakin tältä osin. Eli voi herättää kysymyksiä, kuinka tällainen on mahdollista”, Ylä-Anttila sanoo.

45 minuuttia -ohjelman toimittaja on haastatellut juttua varten poliisijohtaja Robin Lardotia, joka kommentoi juttua myös suorassa lähetyksessä.

Paateron mukaan keskusrikospoliisi on jo poistanut tiedon poliisiylijohdon pyynnöstä. Putinin nimen joutumisesta listalle aloitetaan esitutkinta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.