-Haluan lausua Venäjän presidentti Vladimir Putinille vilpittömän pahoitteluni virheellisen rekisterimerkinnän johdosta. Pidän välttämättömänä, että asia selvitetään perusteellisesti. Mikäli edellytykset täyttyvät, myös esitutkinta tulee suorittaa, toteaa sisäministeri Päivi Räsänen.

Räsänen sai tänään keskiviikkona 10.4. tiedon, että poliisin epäiltyjen tietojärjestelmään on tehty Venäjän presidentti Putinia koskeva virheellinen rekisterimerkintä. Hän käynnisti välittömästi toimenpiteet tilanteen selvittämiseksi. Poliisihallitus rekisterinpitäjänä totesi merkinnän virheelliseksi ja keskusrikospoliisi poisti sen välittömästi.

-Sisäministeriö suhtautuu erittäin vakavasti siihen, jos joku poliisin henkilöstöön kuuluva tekee aiheetta tällaisia merkintöjä epäiltyjen tietojärjestelmään. Tietojärjestelmään merkittävistä tiedoista säädetään laissa. Kaikkien, jotka ovat oikeutettuja tekemään tällaisia merkintöjä, pitäisi tuntea lain sisältö, painottaa Räsänen.

Sisäministeriössä on parhaillaan käynnissä hanke, jossa selvitetään poliisin sisäistä valvontaa. Hankkeesta löytyy lisää tietoa osoitteesta http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/poliisiin_kohdistuva_sisainen_valvonta

Lisätietoa epäiltyjen tietojärjestelmästä talletettavista tiedoista saa osoitteesta http://poliisi.fi/suomi/rekisteriseloste

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.