Turkin sosiaali-, perhe- ja tasa-arvoasioista vastaava Fatma Sahin

Turkin sosiaali-, perhe- ja tasa-arvoasioista vastaava Fatma Sahin vierailee Suomessa 11.-13.4. tasa-arvoasioista vastaavan ministeri Paavo Arhinmäen kutsumana.

Suomessa ministeri ahin tapaa ministeri Arhinmäen lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin, kehitysministeri Heidi Hautalan ja työministeri Lauri Ihalaisen. Vierailun teemoja ovat muun muassa työ- ja perhe-elämän yhdistäminen ja naisyrittäjyys, naisiin kohdistuva väkivalta sekä vanhustenhuolto. Vierailun aikana ministeri ahin tutustuu Suomen kokemuksiin ja toimintamalleihin.

Ministeri sahin on Turkin hallituksen ainoa naisministeri. Hän johtaa perhe- ja sosiaaliministeriötä, jonka vastuualue on poikkeuksellisen laaja ja kattaa mm. perheiden, lasten, vanhusten, vammaisten ja eri erityisryhmien oikeuksien ja palveluiden parantamisen. Lainsäädännön kehittämisen ohella Turkin hallitus on lisännyt erityisesti sosiaaliohjelmien rahoitusta painopisteinä terveys ja koulutus.

Tasa-arvokysymykset ovat esillä Turkissa käytävässä yhteiskunnallisessa keskustelussa, ja maassa toimii tällä sektorilla myös useita aktiivisia kansalaisjärjestöjä. Ministeri sahinin johtamalla ministeriöllä on suuria haasteita voitettavanaan, kun se työskentelee naisten aseman parantamiseksi, yhteiskunnallisten asenteiden muuttamiseksi ja alueellisten erojen kaventamiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.