Valtioneuvosto määräsi 11.4.2013 ulkoasiainneuvos, valtiotieteen kandidaatti Satu Santalan edustamaan Suomen valtiota Maailmanpankkiryhmän johtokunnan jäsenenä heinäkuussa 2013 alkavalle kolmen vuoden toimikaudelle.

Maailmanpankin johtokuntaan kuuluu 25 jäsentä. Pohjoismaat ja Baltian maat muodostavat yhteisen äänestysryhmän, jolla on yksi yhteinen johtokunnan jäsen ja varajäsen. Johtokunnan jäsenyys kuuluu sovitun rotaation mukaan heinäkuusta 2013 alkaen kolmen vuoden ajan Suomelle, joka vastaa samalla myös maaryhmän sisäisestä Maailmanpankkiasioiden koordinaatiosta.

Satu Santala toimii tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä ulkoasiainministeriön kehityspoliittisella osastolla. Aiemmin hän on työskennellyt osastolla Kehitysrahoituslaitosten yksikön päällikkönä ja Maailmanpankkiryhmän vastuuvirkamiehenä. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen suurlähetystöissä Tansaniassa ja Intiassa.

Jutta Urpilainen edustaa Suomea Maailmanpankin hallintoneuvostossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.