Pääministeri Jyrki Katainen

Pääministeri Jyrki Katainen vieraili 11. ja 12. huhtikuuta Lissabonissa, jossa hän tapasi Portugalin presidentti Anibal Cavaco Silvan sekä pääministeri Pedro Passos Coelhon. Tapaamisissa painottui vallitseva taloustilanne.

“Portugali on tällä hetkellä sekä poliittisesti että taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Se on vienyt läpi vaikeita rakenneuudistuksia, jotka ovat vasta alkaneet tuottaa tulosta. Vaikutukset työllisyyteen kuitenkin tuntuvat vasta myöhemmin. Ilmaisin tukeni pääministeri Coelholle jatkaa uudistusten tiellä, sillä pitkällä aikavälillä tulosta syntyy ja Portugali pystyy luomaan kestävää talouskasvua ja työpaikkoja,” Katainen sanoi Lissabonissa.

Torstaina Katainen puhui Universidade Nova de Lisboan järjestämässä talousaiheisessa keskustelutilaisuudessa.

Lisäksi perjantaina pääministeri Katainen tapasi Portugalissa toimivien suomalaisyritysten sekä portugalilainen vientiyritysten edustajia. Tilaisuuden järjesti Portugalin vienninedistämisjärjestö AICEP.

http://www.portugalglobal.pt/EN/Pages/index.aspx

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.