Kannanotto

Mäntsälän Keskusta ei kannata Uudenmaan suurkuntaselvitystä

Äskettäin moni mäntsäläläinen hieraisi silmiään, kun tieto kaupunginjohtajien kaavailuista kahdeksan kunnan suurkunnaksi tuli julki. Sen mukaan Kuuma-kuntien johtajat ehdottivat Suomen suurinta kuntaliitosta Keski-Uudellemaalle. Tähän olisivat liittymässä Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Sipoo ja Pornainen. Asiaa oli pohdittu vain johtajien keskusteluissa ja toukokuun loppuun mennessä valtuustot joutuvat asiaan ottamaan kantaa.

Mäntsälän kunta kasvaa ja kehittyy. Se on viime aikoina saanut hyvin positiivisia signaaleita, kun useat yritykset ovat päättäneet investoida tänne ja jo olemassa olevat laajentaneet. Lisäksi kunta on kiinnostanut uusia muuttajia ja väkiluku kasvaa. Tämä kaikki ei ole tullut itsestään, vaan se on saatu aikaan kovalla ja määrätietoisella työllä. Keskusta on ollut merkittävin kuntapuolue Mäntsälässä ja se on käyttänyt saamaansa valtakirjaa kuntalaisilta, niin kuin on vaaleissa luvannut.

Viime syksyn kuntavaaleissa Keskusta lupasi äänestäjilleen puolustaa Mäntsälän kunnan itsenäisyyttä. Me olemme vahvasti uskoneet ja uskomme edelleen kuntien väliseen yhteistyöhön. Vain vapaaehtoiselta pohjalta tapahtunut yhteistyö johtaa kaikkien kannalta parhaisiin lopputuloksiin. Tästä Kuuma-kuntien suurkuntahankkeessa ei ole kysymys. Kannatamme rajat ylittävää yhteistyötä kaikkien naapurikuntiemme ja myös muiden kanssa. Näin on tehtykin menestyksekkäästi mm. terveyden- ja ympäristöhuollon osalta.

Keskustan Mäntsälän kunnallisjärjestö ei kannata suurkuntahankkeeseen osallistumista eikä tehtävää selvitystä.

Keskustan Mäntsälän kunnallisjärjestö ry.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.