Lisätöiden antamisen ongelmat ja ilmoitus yt-neuvotteluista johtivat tänään keskiviikkona 17.4. klo 16.00 Tampereen Stockmannin työntekijöiden ulosmarssiin. Työntekijät palaavat töihin torstaina alkaviin työvuoroihin.

Tampereen Stockmannin osa-aikaisten työntekijöiden on ollut vaikeuksia saada lisätöitä työsopimuslain mukaisesti. Asiasta on käyty neuvotteluja, joita työnantaja on vaikeuttanut eväämällä muun muassa luottamusmiehen oikeuden saada työaikakirjanpito. Lisäksi yritys ilmoitti eilen aloittavansa yt-neuvottelut, joiden seurauksena koko henkilökunta lomautetaan 12 päiväksi. Nämä asiat saivat tavaratalon henkilökunnan suuttumaan työnantajaansa ja poistumaan tänään työpaikaltaan.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on tuominnut tavan, jolla yritys on ennen yt-neuvottelujen alkamista jo päättänyt neuvottelujen lopputuloksen. Myös lisätöiden antamisesta syntynyt kiista aiheuttaa PAMissa kummastusta.

– Stockmannin kaltaisen yrityksen pitäisi pystyä toimimaan vastuullisesti ja antamaan lisätyöt lakien ja sopimusten mukaisesti. En ymmärrä, miksei yritys korjaa virhettään, vaan toimii juuri päinvastoin vaikeuttamalla esimerkiksi luottamusmiehen työtä, toteaa aluepäällikkö Niina Koivuniemi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.