Varsinais-Suomen poliisilaitos on tutkinut Kupittaan urheiluhalliin ja Impivaaran uimahalliin liittyviä anastusrikoksia. Pääsiäisen aikoihin otettiin kiinni kolme 15-17 -vuotiasta turkulaista maahanmuuttajataustaista nuorukaista ulkopuolisen silminnäkijän tekemien havaintojen perusteella.

Epäillyt ovat esitutkinnassa tunnustaneet anastaneensa omaisuutta usealla eri kerralla. Anastettu omaisuus oli pääasiassa gsm -puhelimia, jotka myytiin välittömästi eteenpäin. Anastuksen kohteina oli myös vaatteita sekä rahaa. Rikoksella saadun hyödyn kokonaismäärä on alle 10 000 euroa selvitettyjen rikosten osalta. Pieni osa anastetusta omaisuudesta on löytynyt kotietsintöjen yhteydessä.

Epäillyt ovat olleet vangittuna Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä, mutta heidät on päästetty vapaaksi odottamaan asian käsittelyä tuomioistuimessa. Pidätettynä on ollut myös muita henkilöitä. Esitutkinnan tämänhetkisen tilanteen perusteella on syytä epäillä, että pidätettyinä ja vangittuina olleet henkilöt eivät ole kaikkien Turussa eri liikuntapaikoilla tapahtuneiden anastusrikosten takana. Esitutkinta asiassa on edelleen kesken.

Poliisi kehottaa ihmisiä pitämään hyvää huolta hallussaan olevasta omaisuudesta urheilun ja siihen liittyvän peseytymisen aikana. Arvo-omaisuus kannattaa liikuntapaikoilla käytäessä jättää mahdollisuuksien mukaan kotiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.