Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY saneeraa jäteveden runkoviemäriä Helsingin Tapaninkylässä. Saneeraustyö aloitetaan Santerlantien ja Immolantien risteyksestä ja päätetään Pukinmäen pumppaamolle. Työt alkavat toukokuussa 2013 ja valmistuvat marraskuun loppuun mennessä.

Kyseessä on noin 1,7 kilometriä pitkä ja sisähalkaisijaltaan 1400 millimetrinen runkoviemäri, joka kerää jätevesiä Pohjois-Helsingin ja Itä-Vantaan alueilta. Saneerauksella varmistetaan viemäröinnin toimivuutta alueella, sillä kyseinen runkoviemäri on havaittu huonokuntoiseksi.

Saneeraustyössä vanhaan viemäriin asennetaan paikalla kovetettava sisäpuolinen putki viemärikaivojen kautta. Saneerausmenetelmä ei vaadi linjojen kaivamista auki kokonaan vaan kaivantoja tehdään niiden kaivojen kohdalle, josta putki sujutetaan saneerattavaan viemäriin. Menetelmä edellyttää yhtäjaksoista työskentelyä, joten häiriötä aiheuttavaa työtä joudutaan tekemään myös yöaikaan. Työt aiheuttavat liikenteen poikkeusjärjestelyjä alueella ja rajoituksia pysäköintiin kadunvarsilla.

Kiinteistöjen vedenjakelu ja viemäröinti toimivat työn ajan normaalisti. Tämän mahdollistamiseksi viemärivesien työnaikainen pumppaus toteutetaan rakentamalla maanpinnalle väliaikainen paineviemäriyhteys saneerattavan viemäriosuuden tilalle. Kiinteistöille, jotka liittyvät suoraan saneerattavaan runkoviemäriin, tullaan viemärivesien työnaikainen pumppaus toteuttamaan pihalla sijaitsevasta talokaivosta. Urakoitsija ottaa yhteyttä kyseisiin kiinteistöhaltijoihin ja sopii tarkemmin viemärivesien pumppauksen järjestelyistä työn aikana.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Saneerauksesta tiedotetaan erikseen kiinteistökohtaisesti työn ollessa ajankohtainen.

Pääurakoitsijana saneeraustyössä toimii Aarsleff Oy.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.