– Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan poliisin hallintorakenneuudistus on välttämätön, mutta suuri ja vaativa projekti. Jos tämä ymmärretään hallituksessa, ei ole mitään syytä viedä kiireellä läpi keskeneräistä hanketta. sanoo Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) valtuuston puheenjohtaja Severi Savolainen. PORA III on raakile, joten sen toteuttamista on siirrettävä ainakin vuodella. Viisainta olisi keskeyttää koko prosessi ja tehdä parlamentaarinen selvitys poliisin tilasta, Savolainen vaatii.

SPJL:n 90-vuotisjuhlaseminaarissa puhunut Katainen painotti työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen merkitystä koko Suomen tulevaisuudelle. Savolainen sanoo, että poliisissa, oikeushallinnossa ja Hätäkeskuslaitoksissa tähän asiaan ei kiinnitetty riittävästi huomiota.

– Viimeaikainen kohu poliisin vääristä rekisterimerkinnöistä on tyypillinen esimerkki väärästä toimintamallista. Vastuun kantaa aina yksittäinen poliisi, usein suorittavalla tasolla. Eikö olisi aika kantaa vastuuta myös ylemmällä tasolla?

– Henkilöstön ylimielisen kohtelun sijaan näkisin mielelläni poliisijohdon kertovan julkisuuteen ja poliittisille päättäjille, miten osaavaa ja ammattitaitoista henkilöstöä heillä on. Ja että tämä henkilöstö tekee kaikkensa  kansalaisten turvallisuuden eteen, mutta nyt se ei enää selviä ilman lisäpanostuksia.

– Inhimilliset rajat ovat tulleet vastaan. Tämä on hyvä muistaa kaikissa muutoksen kourissa olevissa organisaatioissa, niin poliisissa ja oikeuslaitoksessa kuin hätäkeskuksissakin, Savolainen sanoo.

SPJL:n valtuusto on koolla Helsingissä 18.4.2013.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.