Lapin rajavartiosto käännytti 17.4.2013 kaksi Venäjän kansalaista venäjälle. Henkilöt olivat aiemmin syyllistyneet näpistykseen Ivalossa. Henkilöt tunnistettiin ja saatiin kiinni Raja-Joosepin raja-asemalla rajatarkastuksen yhteydessä. Rikoksella haltuun saatu omaisuus löydettiin henkilöiden käyttämästä ajoneuvosta. Lisäksi heidän hallustaan löytyi muutakin omaisuutta, jonka alkuperää voitiin pitää epäselvänä. Lapin poliisilaitos antoi henkilöille asiasta rangaistusvaatimukset ja tutkii haltuun saadun omaisuuden alkuperää. Venäläisten viisumit kumottiin ja heille määrättiin maahantulokielto.

Lapin rajavartiosto otti 15.4.2013 Sallan raja-asemalla kiinni venäläisen henkilö, joka puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Lapin poliisilaitos suoritti tapauksen tutkinnan ja käännytti henkilön Venäjälle. Myös hänen viisuminsa kumottiin ja hänelle määrättiin maahantulokielto.

Edellä mainittujen lisäksi Lapin poliisilaitos käännytti 16.4.2013 Rovaniemellä kaksi näpistyksiin syyllistynyttä venäläistä miestä. Miehet olivat anastaneet omaisuutta tavaratalosta yhteensä yli 500 euron arvosta ja liikkeen vartijat olivat ottaneet miehet kiinni. Miesten hallusta poliisipartio löysi tavaratalosta anastettua omaisuutta sekä välineistöä hälyttimien poistoon. Myös nämä miehet saivat rangaistusvaatimukset, heidän viisuminsa kumottiin ja heille määrättiin maahantulokielto.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.