Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen täysistunto käsittelee lapsiseksiturismin torjumista tiistaina 23. huhtikuuta.  Täysistunnossa puhuneiden suomalaisten kansanedustajien mukaan ilmiöön on voitava puuttua sekä sopimuksin että eri maiden yhteistyöllä.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäsen, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) painottaa, että lapsiin kohdistuvaan hyväksikäyttöön ja lapsiseksiturismiin on puututtava maailmanlaajuisesti. Hänen mukaansa lapsiin kohdistuva hyväksikäyttö on loukkaus lasten oikeuksia ja ihmisarvoa kohtaan. Asian tekee huolestuttavaksi se, että lapsiseksiturismiksi kutsuttu ilmiö on ollut viime vuodet kasvussa erityisesti Euroopan neuvoston itäisissä jäsenmaissa.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenen, kansanedustaja Anne-Mari Virolaisen (kok.) mukaan lasten seksuaalinen häirintä on suuri ongelma internetissä.

– Suomessa käynnistettiin tänään laaja verkkokampanja ”Mun kroppa. Mä päätän”, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoria asettamaan omat rajansa, tunnustamaan uhkaavat tilanteet ja puhumaan heihin kohdistuvista ihmisoikeusloukkauksista. Asiaan puuttuminen edellyttää muutenkin laajaa kansainvälistä keskustelua ja ongelman tuomista julkisuuteen, Virolainen painotti.

Suomalaisedustajat vaativat sekä lainsäädännön ja säännösten tiukentamista että ilmiön maailmanlaajuista tuomitsemista.

– Lanzaroten sopimus on kattavin ja edistynein kansainvälisen oikeuden väline lasten suojelussa seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Keskeinen merkitys ennaltaehkäisyssä on kuitenkin esimerkiksi internetissä käytävien keskustelujen valvonnalla, josta Suomessa toimiva nettipoliisi on hyvä esimerkki , Anttila painotti.

– Avain taistelussa kansainvälistä seksiturismia vastaan on ilmiön maailmanlaajuisessa tuomitsemisessa sekä kansainvälisessä yhteistyössä ja sitovissa säännöksissä, Virolainen sanoi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.