Klikkaa kartaa isommaksi

Kuortaneenjärven vedenpinta on tänään tiistaina 23.4.2013 ollut hitaassa nousussa ja vedenkorkeus on nyt iltapäivällä tasolla 76,92.  Muutamia matalalla sijaitsevia rakennuksia on jo kastunut. Vesi on noussut myös muutamille pienemmille teille ja useille mökeille pääsee enää vain veneellä.

Jos sademäärät lisääntyvät, on hyvin mahdollista, että järven pinta nousee vielä selvästi. Suomen ympäristökeskuksen ennusteen mukaan vesi nousee lähipäivinä vielä 20-30 senttiä. Jos ennuste toteutuu, niin Kuortaneenjärven rannalla voi kastua lähes sata rakennusta, joista useita kymmeniä on lomamökkejä. Muut rakennukset ovat pääosin saunoja ja talousrakennuksia.

Tiistain aikana Pohjanmaan jokien pinnat ovat olleet selvässä laskussa. Lapuanjoki on Poutussa (Lapua) jo lähes 80 senttiä tulvarajan alapuolella ja pengerrysalueiden vesiä pumpataan edelleen jokeen. Kyrönjoki on Nikkolassa (Ilmajoki) runsaat puoli metriä tulvarajan alapuolella ja vettä pumpataan jokeen kaikkien pengerrysalueiden pumppaamojen kautta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.