Turvatyynyn suojakuoria

Helsingin tulli pysäytti Vantaan Hakkilassa alkuvuodesta erän tuoteväärennöksiksi epäilemiään auton turvatyynyn suojakuoria 49 000 euron arvosta.

Suojakuoret olivat saapuneet Kiinasta ja ne olivat papereiden mukaan matkalla Venäjälle. Tuote-erän tiedoissa oli kuitenkin viitteitä siitä, että suojakuoria olisi mahdollisesti yritetty kierrättää takaisin EU-markkinoille.

Pysäytetty tuoteväärennöserä herättää epäilyksiä siitä, että lauenneen turvatyynyn tilalle saatetaan asentaa pelkkä tyhjä suojakuori. Asiakas luulee huollon jälkeen ajavansa turvallisella autolla, mutta onnettomuuden sattuessa autossa ei olekaan turvatyynyä.

Väärennetyksi epäillyt turvatyynyn suojakuoret on hävitetty Tullin valvonnassa.

Tuoteväärennöstoiminta tukee usein kansainvälistä järjestäytynyttä rikollisuutta. Tuoteväärennöksissä on aina kyse asianomistajarikoksista, Tulli ei päätä ovatko tuotteet tuoteväärennöksiä vai ei. Neuvoston asetus antaa Tullille mahdollisuuden pysäyttää tuote-erä ja samalla myös velvoittaa Tullia ilmoittamaan epäilyistään oikeudenhaltijalle, jotta tämä voi ryhtyä jatkotoimenpiteisiin. Näitä voivat olla mm. sopimusneuvottelut tuotteiden hävittämiseksi tai rikostutkintapyyntö.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.