Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee Mongoliassa 26. 29. huhtikuuta. Ministeri edustaa Suomea maan pääkaupungissa Ulan Batorissa järjestettävässä Demokraattisten valtioiden yhteisön kansanedustaja- ja ministerikokouksessa.

Demokraattisten valtioiden yhteisö (Community of Democracies, CD) on vuonna 2000 perustettu hallitusten välinen yhteistyöverkosto. Sen tavoitteena on tukea ja vahvistaa kansanvallan ja kansalaisyhteiskunnan kehitystä ns. kehittyvissä demokratioissa. Yhdysvaltojen lisäksi aktiivisena perustajamaana toimi muun muassa Puola, ja yhteisön sihteeristö työskentelee Varsovassa. Hallitusten edustajien tapaamisten lisäksi järjestetään parlamentaarikkokokouksia.

Tällä hetkellä puheenjohtajana toimii Mongolia. Suomi on osallistunut yhteisön työhön sen perustamisesta alkaen ja on ollut sen hallintoneuvoston jäsen vuodesta 2011.

Ministeri Henriksson osallistuu keskustelijana mm. kokouksen Naiset ja demokratia paneeliin sunnuntaina.

Ministeri tapaa myös Mongolian oikeusministerin Kh. Temuujinin sekä vierailee Mongolian ihmisoikeuskomissiossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.