Pentutehdas. Kuvaaja Hanna Heikkilä

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestivät eilen 24.4. valtakunnallisena koiranpäivänä sissitempauksen Kolmen sepän patsaalla Helsingissä. Tempaus oli osa Suomen Kennelliiton, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton ja Suomen Eläinlääkäriliiton Älä osta koiraa häkistä -kampanjaa, joka pyrkii lopettamaan pentutehtailun.

Pentutehtaissa koiranpentuja kasvatetaan suuria määriä halvalla. Koiria säilytetään pienissä kuljetushäkeissä välittämättä koirien terveydestä.  Pentutehtailtu koira myydään asianmukaisesti kasvatettua koiranpentua halvemmalla, mutta ostaja saattaa joutua maksamaan hinnan moninkertaisesti takaisin eläinlääkärikuluina.  Pahimmassa tapauksessa koira joudutaan lopettamaan.

Tempaus herätti hämmästystä ja mielenkiintoa.  Ideana oli tuoda pentutehtailu pois hämäristä varastoista ja loukoista ulos ihmisten keskelle. Aukiolle oli tuotu likaisia pehmolelukoiria haukkumaan häkkiin. Rujo graffiti ohjasi kadulla kulkijat pentutehtaaseen.

Tarkoitus oli tehdä näkyväksi koirien huonoja oloja, herättää huomiota ja ennen kaikkea jakaa tietoa pentutehtailusta. Moni koiranostaja joutuu uhriksi tietämättään, ja huonoissa oloissa elänyt koira voi tuoda kotiin monenlaisia sairauksia ja suruja.

– Kampanjallamme haluamme muistuttaa, että pentutehtailu on valitettavan kukoistava bisnes. Haluamme rohkaista selvittämään koiran taustat ennen ostamista, jotta pentutehtailu saataisiinloppumaan, kampanjoivat tahot kiteyttävät.

Älä osta koiraa häkistä -kampanja on esillä myös PetExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.-28.4.2013.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.