Ylivieskalainen Olivian Natural ky ilmoittaa vetäneensä Stevia-nimisen tuotteensa pois myynnistä, koska se katsotaan EU:ssa kielletyksi uuselintarvikkeeksi. Jauhemuodossa oleva tuote on ollut myynnissä yrityksen internetkaupassa ( www.olivian.fi)125 gramman pakkauksessa.

Stevia eli Stevia rebaudiana -kasvi on uuselintarvike, jolle ei ole myönnetty uuselintarvikeasetuksen mukaista lupaa EU:ssa. Näin ollen steviakasvia tai esimerkiksi sen kuivattuja lehtiä ei saa myydä eikä markkinoida elintarvikkeena. Sen sijaan steviakasvin lehtiuutteesta valmistettujen stevioliglykosidien (E 960) käyttö on sallittu makeutusaineena lisäainelainsäädännön mukaisesti 2.12.2011 alkaen.

Uuselintarvikkeella tarkoitetaan elintarviketta, jota ei ole merkittävissä määrin käytetty ihmisravintona EU:n alueella ennen vuotta 1997. Uuselintarvikkeiksi katsottavien elintarvikkeiden markkinoille saattaminen on luvanvaraista ja luvan saanti edellyttää turvallisuusarvioinnin läpäisemistä.

Tietoa uuselintarvikkeista:
Evira.fi > Elintarvikkeet > Valmistus ja myynti > Uuselintarvikkeet

Olivian Natural ky:n yhteyshenkilö: Olli Särkkälä, p. 050 3537537, olli.sarkkala @ olivian.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.