Myös Forumin katolla pesineen huuhkajaparin poikaset saivat renkaat jalkaansa vapaaehtoisten voimin (© Laura Hiisivuori)

Luomus tarjoaa nyt myös sosiaalisen median kautta tietoa laajalle joukolle vapaaehtoisia lintuharrastajia. Facebookiin perustettu Linnustonseuranta-sivu kertoo ajankohtaisia kuulumisia rengastustoimistosta ja lintujen laskennoista.

Harrastajat tuottavat valtavan määrän materiaalia tieteellisen tutkimuksen pohjaksi. Suomessa on pitkät perinteet juuri lintujen seurannassa. Lintuharrastajat tekevät pitkäjänteistä työtä ja sitoutuvat seurantahankkeisiin ja rengastustoimintaan.

– Vapaaehtoisten tuottama materiaali on tutkimuksellemme elintärkeää, siksi haluamme pitää lintuharrastajista hyvää huolta, kertoo intendentti Aleksi Lehikoinen Luonnontieteellisestä keskusmuseosta Luomuksesta, joka on osa Helsingin yliopistoa.

Facebook-sivut ovat yksi tapa luoda suoria kontakteja harrastajiin ympäri Suomea. Sivuilta saa ajankohtaista tietoa niin laskennoista kuin tutkimuksista, joita on tehty kertyneestä aineistosta.

Luomuksen linnustonseuranta-sivu: www.facebook.com/linnustonseuranta

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.