Heliumilla täytetyt ilmapallot kuuluvat vappuun siinä missä serpentiini ja viuhkatkin. Vaikka helium nostaa vappupallon ilmaan turvallisesti, sen vetäminen henkeen voi olla hyvin vaarallista.

Heliumin paino on vain seitsemäsosa ilman painosta, minkä ansiosta vappupallo nousee korkealle ilmaan. Helium on myös paloturvallista, mutta sen hengittämiseen liittyy suuri turvallisuusriski.

– Heliumia ei kannata vetää henkeen edes piloillaan, sillä sen hengittäminen voi olla hengenvaarallista. Kun ihminen hengittää heliumia, helium syrjäyttää hapen keuhkoista. Tällöin elimistön hapensaanti vähentyy tai jopa estyy kokonaan, sanoo tuotepäällikkö Jouni Ilvonen kaasuyhtiö AGAsta.

Heliumkaasun hengittäminen voi johtaa tajuttomuuteen ja pahimmillaan jopa äkkikuolemaan. Heliumia hengittänyt voi tukehtua äkkiarvaamatta, sillä helium estää normaalin hengitysrefleksin.

Lue lisää heliumista: http://www.aga.fi/international/web/lg/fi/like35agafi.nsf/docbyalias/helium

Oy AGA Ab on osa Linde Groupia, joka on maailman johtavia teollisuuskaasu- ja teknologiayhtiöitä. Linde Groupilla on noin 50 500 työntekijää yli 100 maassa. Suomen AGA on osa Linde Groupin Pohjois-Euroopan yksikköä, johon kuuluvat kaikki Pohjoismaat sekä Baltian maat. AGA on alueensa johtava teollisuuskaasujen toimittaja, jonka kokonaisratkaisuihin sisältyvät mm. kaasut, kaasulaitteistot, prosessiosaaminen sekä koulutus- ja huoltopalvelut. AGAn kehittynyt kaasuteknologia auttaa asiakkaita parantamaan kannattavuutta, turvallisuutta ja laatua sekä suojelemaan samalla ympäristöä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.