Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin

Presidentti Sauli Niinistö saa kiitosta Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Seliniltä. Vastaavasti EK:n toimitusjohtaja Ilpo Kokkilalle Selin ei anna kiitosta, kun hän puhuu PAMin puheenjohtajapäivillä.

Niinistö esitti tasasuuruisia euromääräisiä palkankorotuksia ja perusteli sitä matalapalkka-alojen tarpeella. Selin pitää presidentin avausta tervetulleena.

– Hienoa, että presidentti ottaa kantaa euromääräisten palkankorotusten puolesta. Tämä on ollut PAMin tavoitteena ja arvostan kovasti presidentin tukea, kiittää Selin.

Yksi syy palkkaerojen jatkuvaan kasvuun ovat olleet prosenttimääräiset palkankorotukset.

– On selvää että saman suuruiset prosentit tuovat isompiin palkkoihin huomattavasti enemmän euroja kuin pienempiin palkkoihin, muistuttaa Selin ja korostaa, että matalimpien palkkojen korottaminen on myös hyvää talouspolitiikkaa.

– Mitä pienemmästä palkasta on kyse, sitä suuremmalla todennäköisyydellä palkankorotus käytetään kulutukseen ja siten suoraan tuetaan työllisyyttä. Pienemmästä palkasta ei ole mahdollista juuri sijoituksiin panostaa, eikä paljon säästöönkään voi jättää, joten tulot ohjautuvat enemmän arkisiin hankintoihin tai palveluihin, toteaa Selin.

EK:n puheenjohtaja Ilpo Kokkila tyrmäsi presidentin ajatuksen eurolinjasta. Selin pitää Kokkilan puheita vanhan toistamisena.

– Työnantajat ja erityisesti EK sanovat välittömästi ei kaikkiin esityksiin. EK:sta onkin tullut tämän päivän ei-liike, joka toimillaan ja puheillaan jarruttaa kehitystä ja työllisyyden kasvua, näkee Selin.

PAMin ammatiosastojen puheenjohtajapäivät viikonloppuna Helsingissä

Noin 100 ammattiosastojen puheenjohtajaa kokoontuu Helsinkiin lauantaiksi ja sunnuntaiksi 27.-28.4. pohtimaan vaikuttamista ja työpaikkatoimintaa. Tapahtumassa esiintyvät lauantaina Selinin lisäksi liikenneministeri Merja Kyllönen ja valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori. Sunnuntaina puhumassa ovat muun muassa palvelualojen maailmanjärjestö UNI:sta Senior Organiser Joanna Katsoulas sekä PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.