Peräkonttikirppiksen tunnelmia vuonna 2012

Rovaniemen Kauppatorin tapahtumakesä käynnistetään sunnuntaina 19. toukokuuta Entisten Nuorten Rovaniemi – EnR ry:n peräkonttikirppiksellä. Nyt toista kertaa järjestettävä erikoinen kirppistapahtuma onnistui jo ensimmäisenä kesänään yli odotusten ja myyntipaikat varattiin yhdessä päivässä. Tänä vuonna tarjolle on saatu parikymmentä autopaikkaa lisää.

Sunnuntaina 19.5. kello 10–16 torilla käydään kauppaa autojen peräkonteista. Myyntipaikka maksaa 15 euroa per auto. Kauppatorille mahtuu noin 100 autoa, joten kannattaa varata paikat ajoissa.

  • Viime kesänä myyntipaikat menivät yhdessä päivässä. Sain saman ilmoittautumispäivän aikana yli 60 puhelua, kertoo Maarit Vento Entisten Nuorten Rovaniemi ry:stä.

Aktiivinen joukko entisiä rovaniemeläisnuoria avaa myös kesäkahvilan Lordin aukiolle. Heinäkuun alusta elokuulle saakka Sampokeskuksen edustalla palveleva kahvila tarjoilee kahvia, pullaa ja mehua sekä teemapäiviä muun muassa yhteislaulujen ja lättyjen paiston merkeissä. Myynnissä on myös EnR ry:n tuotteita.

Kokoontumisajoja ja järjestysmiespalvelua

Viime kesänä itsensä läpilyöneet EnR-kokoontumisajot järjestetään jälleen Valdemarissa 6.–7. heinäkuuta. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan satoja entisiä nuoria ja lukuisia bändejä. Viikonloppuun osallistujien ei tarvitse olla Rovaniemellä nuoruuttaan viettäneitä, vaan tapahtuma on tarkoitettu kaikille kesänviettäjille läheltä ja kaukaa.

Entisten Nuorten Rovaniemi -yhdistykselle järjestetään järjestysmieskurssi juhannuksen jälkeisellä viikolla, jonka jälkeen yhdistyksestä voi tilata ryhmän järjestyksen pitoon erilaisiin tapahtumiin.

  • Toiminta on vapaaehtoistyötä. Työstä ei makseta kenellekään järjestyksenvalvontaan osallistuneille, vaan saadun varat ohjataan yhdistyksen kautta hyväntekeväisyyteen, Vento muistuttaa.

Myös kaikki peräkonttikirppiksen myyntipaikoista ja makkaramyynnistä sekä Valdemarin kokoontumisajoista ja Lordin aukion kesäkahvilasta saadut tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Samoin jäsenten toiminta EnR ry:n tapahtumissa on vapaaehtoistyötä. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.