Mielenilmauksen syynä irtisanomiset ja huono henkilöstöpolitiikka Jämsänkoskella ja Kaipolassa. UPM irtisanonut kevään aikana jo noin 260 Suomesta.

Metsäyhtiö UPM:n Jokilaakson tehtailla Jämsänkoskella ja Kaipolassa toimihenkilöt ja työntekijät ovat aloittaneet vuorokauden kestävän ulosmarssin vastalauseena yhteistoimintaneuvottelujen tulosta ja paikallista henkilöstöpolitiikkaa vastaan.

Ulosmarssijat poistuivat työpaikoiltaan tänään perjantaina aamukuudelta. Ulosmarssijoita on yhteensä lähes tuhat: noin sata toimihenkilöä ja noin 850 paperiliittolaista.

Yt-neuvottelut päättyivät UPM:n Jokilaakson tehtailla 3. huhtikuuta. Työnantaja irtisanoi eilen torstaina 41 henkilöä.
– Henkilöstöä on pidetty epätietoisuudessa yt-neuvottelujen jälkeen lähes kuukauden ajan. Lopputuloksesta kerrottiin vasta juhlapyhän aattona. Vappuna ihmiset saivat arvailla, saavatko irtisanomisilmoituksen vai eivät, toimihenkilöiden luottamusmies Jarkko Mäkelä toteaa.

Pron paperiteollisuuden sopimusalavastaavan Jari Uschanovin mukaan yhteistoiminta UPM:n Jokilaakson tehtailla on malliesimerkki siitä, miten asioita ei tule hoitaa.

– Ulosmarssi on seurausta jo pitkään jatkuneesta huonosta henkilöstöpolitiikasta, Uschanov toteaa.

Päivätöissä työskentelevät palaavat töihin maanantaiaamuna. Vuorotyötä tekevät jatkavat töitään lauantaina aamukuudelta 4. toukokuuta.
UPM valmistaa Jokilaakson tehtailla Jämsänkoskella ja Kaipolassa painopapereita sekä erikoispapereita tarra- ja pakkauskäyttöihin. Metsäyhtiön helmikuussa alkaneiden vähennysten tuloksena on tähän mennessä irtisanottu ainakin jo noin 260 henkilöä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.