Etelä-Karjalan poliisilaitos on yhdessä keskusrikospoliisin kanssa saanut päätökseen tutkinnan Parikkalassa 5.8.1997 kadonneen Ulla Mielosen tutkimuksissa.
Poliisille ilmoitettiin 6.8.1997 aamulla että Ulla Mielonen oli kadonnut kesäasunnoltaan Parikkalan Arkusjärveltä. Poliisin johdolla suoritettiin laajoja etsintöjä laajalla alueella, mutta kadonneeksi ilmoitettua henkilöä ei löydetty.

12.7.2012 tuli poliisille ilmoitus, että Arkusjärveltä Parikkalassa oli löytynyt vedestä kuollut henkilö. Tutkimuksissa selvisi että vainaja oli vuonna 1997 kadonneeksi ilmoitettu Ulla Mielonen. Asiassa on suoritettu oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen. Kuolemansyyn selvittämistä on vaikeuttanut se, että vainaja oli ollut kuolleena jo hyvin pitkän ajan. Toisaalta asiassa oli suoritettu jo hyvin laajat ja perusteelliset tutkimukset jo heti katoamisen jälkeen. Ruumis oli säilynyt olosuhteisiin nähden yllättävän hyvin, mikä johtuu muun muassa vainajan päällä olleesta vaatetuksesta sekä ulkoisista olosuhteista, muun muassa kylmästä vedestä.

Poliisi on tutkinut aikanaan Mielosen katoamista myös epäiltynä henkirikoksena. Ruumiin löydyttyä tutkintaa on jatkettu huomioiden myös mahdollisen henkirikoksen mahdollisuus. Suoritetuissa laajoissa tutkimuksissa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja joiden perusteella asiassa olisi syytä epäillä rikoksen tapahtuneen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.