Helsingin Satama huolehtii kaupungin rannoilla olevista matonpesulaitureista, joita on yhteensä 13 (Herttoniemi, Hevossalmi, Humallahti, Kalasatama, Katajanokka, Lauttasaari, Marjaniemi, Merisatama, Munkkiniemi, Sörnäisten rantatie, Taivallahti, Tervasaari ja Vartiokylä). Laiturit pyritään talven jälkeen saattamaan käyttökuntoon toukokuun alkupuolella.

Laitureiden läheisyydessä on kuivausmankelit, joiden avulla pesun jälkeen voi matoista puristaa enimmän veden pois. Mattojen kuivaukseen on myös käytettävissä telineet.

Uusia matonpesuun tarkoitettuja laitureita ei enää rakenneta. Nykyiset laiturit voivat kuntonsa puolesta palvella tarkoitustaan vielä useita vuosia. Helsingin Satama suosittelee käyttämään ympäristömerkittyjä pesuaineita.

Helsingin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kuivan maan matonpesupaikka on Pukinmäessä. Sitä ylläpitää Helsingin kaupungin rakennusvirasto.

Löydä Helsingin mattolaiturit osoitteineen kaupungin palvelukartalta 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.