Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma vierailee Yhdysvalloissa 8.–13.5.2013. Heinäluoma osallistuu suomalaisen ja ruotsalaisen siirtokunnan 375-vuotisjuhliin, jotka järjestetään Wilmingtonissa Delawaressa 11. toukokuuta.

Heinäluoma edustaa juhlissa Suomen valtiovaltaa yhdessä puolisonsa Satu Siitonen-Heinäluoman kanssa. Ruotsia juhlissa edustavat kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia.

Delawaren osavaltiossa sijaitseva Wilmington oli ensimmäinen paikka, johon suomalaiset ja ruotsalaiset rantautuivat vuonna 1638. Suomalaiset ja ruotsalaiset olivat Delawaren alueen ensimmäiset eurooppalaiset siirtolaiset.

Suomalaisten siirtolaisten, heidän jälkeläistensä ja liike-elämän edustajien lisäksi Heinäluoma tapaa Wilmingtonissa Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Bidenin ja Delawaren osavaltion kuvernöörin Jack Markellin.

Ennen Delawarea Heinäluoma vierailee Washingtonissa, missä hän tutustuu Yhdysvaltojen kongressiin ja osallistuu siellä kongressin Suomi-ystävyysryhmän perustavaan kokoukseen. Lisäksi hän tapaa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin johtoa sekä osallistuu arktisia kysymyksiä käsittelevään ”Tie Kiirunaan” -seminaariin.

New Yorkissa Heinäluoma vierailee YK:ssa ja tapaa järjestön pääsihteerin Ban Ki-moonin sekä tutustuu Guggenheimin museoon.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.