Valtakunnansovittelija Esa Lonka Kuvaaja: Julius Konttinen

Nykyinen valtakunnansovittelija Esa Lonka hakee jatkoa tehtävään. Viran uusi nelivuotiskausi alkaa elokuussa, ja tänään umpeutuvan hakuajan loppuhetkillä hakijoita on kaikkiaan yhdeksän.

Lonka, 64, on toiminut valtakunnansovittelijana kesästä 2009 alkaen. Lonka oli tuolloin eräänlainen kompromissivalinta, kun työntekijäjärjestöt eivät löytäneet sopua yhteisestä ehdokkaasta.

Lonka on sovitellut kolmen viime vuoden aikana lähes 80:tä työmarkkinariitaa, ja hänen työhönsä on oltu pääosin tyytyväisiä.

–?Esa Lonka on mielestäni hoitanut asiallisesti ja hyvin sovittelutehtävät. Hyvä että hän on hakemassa, palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly toteaa.

Lonka on tehnyt töitä valtionhallinnossa 1970-luvun alkuvuosista. Sovittelutehtäviä hän on hoitanut jo päälle 25 vuotta, valtakunnansovittelijan varamiehenä, piirisovittelijana sekä valtakunnansovittelijana.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.