Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara

Hallituspuolueiden sote-ratkaisu jättää kansalaiset eriarvoiseen asemaan palvelujen saatavuudessa, sanoo terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon emeritusprofessori Martti Kekomäki.

Kekomäen mielestä sote-ryhmä on jättänyt täysin huomiotta sen, että 1,7 miljoonaa työterveyshuollon piirissä olevaa kansalaista ei tarvitse julkisen terveydenhuollon palveluja koskaan. Suomi on OECD-maista kaikkein epätasa-arvoisin tavassa, jolla se tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja omalle väestölleen, Kekomäki korostaa.

“Vihreiden pitäisi hylätä kansanedustaja Petteri Orpon työryhmän esitys sote-uudistuksesta, kirjoittaa vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara blogissaan.”

Soininvaaran mukaan vihreiden tulisi hylätä esitys silläkin uhalla, että se tarkoittaisi hallitusyhteistyön päättymistä puolueen osalta.

Soininvaaran mukaan esitys on huono kompromissi, vaikka onkin ennenaikaista sanoa, onko kyseessä askel parempaan vai huonompaan suuntaan.

Osmo Soininvaaran blogikirjoitus

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.