Sana’assa, Jemenissä 21.12.2012 siepatut suomalaiset Leila ja Atte Kaleva ovat vapautuneet. Suomalainen mies ja nainen ovat turvassa ja palaavat läheistensä luo mahdollisimman pian. Myös samaan aikaan siepattu itävaltalainen Dominik Neubauer on vapaa. Hyvä lopputulos on syntynyt läheisessä yhteistyössä Suomen ja Itävallan välillä.

Vapautetut suomalaiset ovat tällä hetkellä Itävallassa ja ovat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Pitkä panttivankeus on kuitenkin raskas kokemus sekä siepatuille että heidän läheisilleen. Läheiset toivovat, että lehdistö kunnioittaisi heidän yksityisyyttään jatkossakin yhtä hyvin kuin sieppauksen aikana ja antaisi nyt vapautuneille toipumisrauhan.

Suomi kiittää Itävaltaa, Omania, Jemenin viranomaisia sekä kaikkia muita kansainvälisiä yhteyksiä yhteistyöstä asian ratkaisemisessa. Asian ratkaisemiseksi on Suomessa ollut erittäin hyvä ja tiivis yhteistyö tasavallan presidentin, pääministerin ja ulkoministerin kanssa.

Suomen viranomaiset kiittävät lämpimästi myös vapautettujen läheisiä, jotka suuresta huolesta huolimatta ovat toimineet rauhallisesti koko 140 päivän koettelemuksen ajan.

Tässä yhteydessä halutaan kiittää suomalaisia tiedotusvälineitä vastuullisesta toiminnasta sieppauksen aikana siitä, että ne eivät ole julkaisseet siepattujen turvallisuutta vaarantavia tietoja.

Jemeniin on edelleen erittäin vaarallista matkustaa. Riski joutua siepatuksi on todellinen, eivätkä kaikki tapaukset pääty yhtä hyvin. Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Jemeniin ja kehottaa maassa olevia suomalaisia poistumaan välittömästi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.