Askolan Vahijärven vedenottamon vedestä 8.5.2013 otetuissa vesinäytteissä esiintyi pintavesisaastumisesta kertovia bakteereita.

Porvoon kaupungin terveydensuojelu kehottaa toistaiseksi keittämään juoma- ja ruoanvalmistusveden. Vettä tulee keittää vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on käyttökelpoista tämän jälkeen myös jäähdyttyään. Keittämätöntä vettä voi käyttää normaalisti pesuvetenä. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Vesijohtoverkoston tehostettu klooraus aloitetaan perjantaina 10.5. klo 11. Klooripitoinen vesi leviää verkostossa, kun vettä käytetään. Kaikki ihmiset eivät välttämättä havaitse tätä aistinvaraisesti. Kloorattu vesi on vaaratonta, mutta se voi aiheuttaa kaikkein herkimmille ärsytysoireita. Kloorin hajua ja makua voi vähentää keittämällä tai seisottamalla vettä astiassa. Klooripitoista vettä voi käyttää normaalisti peseytymisessä, tiskaamisessa ja pyykinpesussa. Asukkaiden ja yritysten on hyvä juoksuttaa vettä välillä niistä hanoista, joista otetaan juomavettä. Tämä varmistaa, että myös kiinteistön sisäisten vesijohdot ja hanat puhdistuvat.

Terveydensuojelu on ottanut 10.5.2013 Vahijärven vedenottamolta näytteitä, joiden alustavat tutkimustulokset valmistuvat lauantaina.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran lauantaina tai aikaisemmin, mikäli uutta tietoa asiasta ilmenee. Ajantasaiset tiedotteet löytyvät Askolan kunnan ja Porvoon terveydensuojelun nettisivuilta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.