Presidentti Niinistö tutustui hyväntekeväisyyysajon mopomalleihin Kauppatorilla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

”On hienoa, että olette yhdistäneet harrastuksen ja hyväntekeväisyyden”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi lähettäessään liikkeelle pappamopojen hyväntekeväisyysajon Kauppatorilla perjantaina 10. toukokuuta 2013. Jo 12. kerran järjestettävä tapahtuma kerää varoja sotaveteraanien virkistystoiminnalle Kaunialan sairaalassa. Varoja on kerätty vuosien ainaka noin 500 000 euroa.

”Luulenpa, että siitä veteraanien joukosta, joka sittemmin oli jälleenrakentamassa tätä Suomea meitä varten, aika iso joukko aamuisin ja iltaisin teki työmatkansa juuri pappamopolla”, presidentti sanoi vanhan kuorma-auton lavalta pitämässään puheessa.

Presidentti Niinistö kertoi paikalla olijoille veteraanien pari viikkoa sitten veteraanipäivillä esittämistä tuntemuksista. ”Aika moni veteraaneista sanoo, että mieltä lämmittää, kun näkee erityisesti nuoren polven olevan vahvasti hengessä mukana, arvostavan ja tuntevan sen työn, jota tuo veteraanijoukko on tehnyt.”

Presidentti Niinistö seurasi, kun useiden kymmenien pappamopojen letka starttasi pienessä savupilvessä kohti Kaunialaa. Yritykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöitä olivat pappamopojen puikoissa lahjoitusta vastaan. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat mopokerhot Hallan papat ja Halvatun papat. Ensi vuonna pappamopoilijat tukevat Lastensairaalan rakentamista.

http://www.halavatunpapat.com/etusivu.html

http://www.hallanpapat.net/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.