Monninkylän ja Vahijärven alueelle perjantaina 10.5. annettu keittokehotus ei enää ole voimassa. Keittokehotus annettiin veden epäillyn saastumisen vuoksi. Vahijärven vedenottamolta 8.5. otetuista säännöllisen valvonnan näytteistä saatiin perjantaina 10.5. alustavat laboratoriotulokset, joiden perusteella oli syytä epäillä veden saastumista pintavesibakteereilla. Askolan vesilaitos aloitti välittömästi verkostoveden tehostetun kloorauksen ja vedelle annettiin keittokehotus. Vedenottamolta ja verkostosta Monninkylästä ja Vahijärveltä otettiin myös uusintanäytteitä perjantaina. Laboratorion varmistustestien ja uusintanäytteiden tulosten perusteella epäily veden saastumisesta osoittautui aiheettomaksi.

Vettä ei enää tarvitse keittää. Veden tehostettu klooraus lopetetaan, mutta kloorin hajua ja makua voi edelleen tuntua vedessä. Kloorattu vesi on vaaratonta, mutta se voi aiheuttaa kaikkein herkimmille ärsytysoireita. Kloorin hajua ja makua voi vähentää keittämällä tai seisottamalla vettä astiassa. Klooripitoista vettä voi käyttää normaalisti peseytymisessä, tiskaamisessa ja pyykinpesussa.

Aiemmin aiheesta: Askolan Monninkylän ja Vahijärven verkoston alueella ruoka- ja juomavesi tulee keittää

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.