Klikkaa kuvaa isommaksi

Maailmanlaajuisen Äitienpäivän kunniaksi Time-lehden nettiversio julkaisi artikkelin, jossa maat oli rankattu sen mukaan, kuinka hyviä ne olivat äideille. Suomi oli kunniakkaasti sijalla yksi. Raportin oli laatinut Save the Children -organisaatio. Ruotsi oli sijalla kaksi ja Norja sijalla kolme.

Time.com’n mukaan raportin parhaat uutiset liittyivät äitien ja lasten kuolemien dramaattiseen vähenemiseen. Esim. alle 5-vuotiaina kuolleiden määrä putosi 12 miljoonasta 6.9 miljoonaan ja äitien kuolemat putosivat 543 000 vuodesta 1990 laskien 287 000 äitiin. Kehityssuunta on hyvä, mutta paljon on vielä tehtävää äitien ja lasten hyvinvoinnin eteen.

Suomen rajat olivat Time.com’n uutisoinnissa sangen kiinnostavat. Kuten lehden nettisivujen print screen näyttää, Suomen rajoiksi oli piirretty ennen vuotta 1940 olleet rajat. Kaksi käsivartta oli kuvassa mukana eli Petsamo oli liitetty Suomeen. Samoin Karjala ja muu pakkoluovutettu alue.

Jossain määrin hämmästyttävää on suomalaisen Iltalehden uutisointi aiheesta 12.05.2013. Sen otsikkona oli: ”Ups, mikä moka! Arvostettu jenkkilehti siirsi Suomen rajoja”. Onko suomettuminen sittenkin jäänyt jopa iltapäivälehden toimitukseen? Eihän totuuden kertominen ole moka.

Time.com-lehteen laitetun kommentin jälkeen kartta on korvattu Suomen lipulla!

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.