Tehy:n Puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola

Tehyn puheenjohtajuuden jättävä Jaana Laitinen-Pesola (kok.) haluaisi naisille suuremmat palkankorotukset kuin miehille.

Laitinen-Pesola sanoo STT:n haastattelussa, että kolmikantaisesti sovittu samapalkkaisuuden tavoite eli naisten ja miesten palkkaerojen kaventuminen vuoteen 2015 mennessä on katoamassa.

Edes euromääräiset korotukset eivät ratkaise tilannetta, vaan naisvaltaisille aloille olisi annettava muita suuremmat korotukset. Sen kaltainen solidaarisuus on Laitinen-Pesolan mielestä työmarkkinapöydistä vielä kaukana.

Laitinen-Pesola on johtanut sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöä Tehyä 16 vuotta. Hän jättää paikkansa kesäkuun alussa.

Laitinen-Pesolan aikana Tehy on kasvanut reilun 114?000 jäsenestä liki 160?000 jäsenen suurliitoksi. 2000-luvun alkupuolella jäsenmäärä notkahti, mutta vuonna 2007 työtaistelu-uhalla saadut palkankorotukset pistivät jäsenmäärän uuteen kasvuun.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.