Kaakkois-Suomen rajavartioston rajatarkastajat havaitsivat Imatran rajanylityspaikalla perjantaina 10.5. lähtevässä liikenteessä vuosimallia 2007 olevan BMW X 5 merkkisen henkilöauton, jonka Espanjan rekisteriotetta ja katsastustodistusta epäiltiin vääriksi. Autoa tarkastettaessa rajatarkastajat havaitsivat autossa muutettuja tunnistetietoja. Autosta löytyneellä VIN numerolla löytyi Alankomaiden ilmoittama etsintäkuulutus.

Ajoneuvoa kuljetti noin 30-vuotias venäläissyntyinen mieshenkilö. Kuulustelussa mies on kertonut ostaneensa auton Saksasta ja kuljettavansa sen Venäjälle myydäkseen sen edelleen eteenpäin. Mies on pidätettynä ja Kaakkois-Suomen rajavartiosto tutkii tapausta törkeänä kätkemisrikoksena ja väärennyksenä.

Vaarallisia esineitä Imatralla, Nuijamaalla ja Vaalimaalla

Tiistaina 7.5. löydettiin venäläisen miehen kuljettamasta autosta Vaalimaalla teleskooppipatukka. Epäilty kertoi välineen kuuluvan hänelle ja unohtaneensa sen autoonsa Suomeen kohdistuneen matkan ajaksi.

Keskiviikkona 8.5. löydettiin venäläisen miehen kuljettamasta autosta Vaalimaalla kumiluotipistooli. Henkilö kertoi välineen kuuluvan hänelle ja unohtaneensa sen autoonsa Suomeen tullessaan. Epäilty kertoi kuljettavansa joskus palkkoja työntekijöille ja on siksi hankkinut aseen itsepuolustusta varten.

Keskiviikkona 8.5. löydettiin Nuijamaalla venäläisen miehen kuljettamasta autosta laukkuun sijoitettuna sähkölamautin. Henkilö kertoi kuulustelussa omistavansa lamauttimen.

Perjantaina 10.5. löydettiin venäläisen miehen kuljettamasta autosta Imatralla teleskooppipatukka. Henkilö kertoi välineen kuuluvan hänelle ja hänellä on oikeus kantaa teleskooppipatukkaa mukanaan Venäjällä, koska hän on ammatiltaan poliisi.

Alkuvuoden aikana Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla on rajatarkastajien tekemissä tarkastuksissa havaittu 34 tapausta, joissa rajan ylittävältä asiakkaalta on löydetty luvaton ampuma-ase, vaarallinen tai muunlainen toisen vahingoittamiseen soveltuva esine. Eniten on tarkastuksissa havaittu sähkölamauttimia, teleskooppipatukoita ja erilaisia kumiluoteja ampuvia käsiaseita.

Epäilty rattijuopumus Imatralla

Perjantaina 10.5. havaittiin maahantulotarkastuksessa autoa kuljettanut nuori venäläinen mieshenkilö, jonka rajatarkastuskoira merkkasi. Henkilölle tehdyssä tarkastuksessa hänen omistamastaan olkalaukusta löytyi amfetamiinia 0,30 g ja hasista 0,09 g. Lisäksi henkilölle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinissa. Kuulustelussa henkilö kertoi laukusta löytyneiden huumeiden kuuluvan ystävälleen ja hän kertoi juoneensa torstai-iltana teetä baarissa, johon hänen kaverinsa oli sekoittanut jotain pulveria. Kaakkois-Suomen rajavartiosto tutkii tapausta rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena. Tarkoituksenmukaisuussyistä asia tutkitaan yhtenä kokonaisuutena ja asiassa on oltu yhteydessä Tullin rikostorjunnan kanssa.

Varastettuja polkupyöriä Vaalimaalla

Lauantaina 11.5. havaittiin maastalähtötarkastuksessa kaksi varastetuksi epäiltyä arvokasta polkupyörää. Runkonumeroiden perusteella tehtyjen tarkistuksien mukaan toinen pyöristä oli anastettu vuonna 2010 Suomessa. Pyöriä kuljetti Venäjällä asuva virolaistaustainen keski-ikäinen nainen. Nainen kertoi ostaneensa pyörät helsinkiläiseltä kirpputorilta 50 euron yhteishintaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.