Maailmanpyörä, piirroskuva. Kuva: United International Leisure AG.

Katajanokan maailmanpyörän sijainti varmistui viime viikolla ja rakennuslupahakemus etenee Helsingin rakennuslautakuntaan tiistaina 14. toukokuuta. United International Leisure AG hakee lupaa noin 40 metriä korkealle maailmanpyörälle, joka olisi kuutisen metriä Linnanmäen pyörää korkeampi. Maailmanpyörä sijoittuu Kanavaterminaalin paikalle Katajanokalla.

Maailmanpyörän ympäristö on arvokas, joten pyörä valaistaan hillitysti. Rakennusluvan ehdoksi ehdotetaan lisäksi, että opastus- ja mainoslaitteelle tulee hakea erillinen toimenpidelupa.

Naapurit eivät ole esittäneet hakemuksesta huomautuksia. Jos rakennusluvasta valitetaan, on yrittäjällä mahdollisuus hakea maailmanpyörän pystyttämiselle lupaa vakuuksien avulla. Maailmanpyörälle esitetään väliaikaista lupaa vuoden 2015 lokakuun loppuun asti.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.