Huhtikuun lopulla löysi ohikulkija Heinolasta, Jyrängön kaupunginosassa sijaitsevan Forskullan kartanon rantavedestä jalkineen, jossa tarkemmin tarkasteltuna ilmeni olevan sukan sisällä ihmisen jalkaterä. Löydön kunnosta päätellen se on saattanut olla vedessä jopa useita vuosia ja virran voimakkuus huomioiden on kenkä saattanut ajelehtia löytöpaikalle verrattain kaukaakin.

Toistaiseksi tutkimuksissa ei ole kyetty selvittämään kenelle jalkine ja sen sisällä ollut jalkaterä on kuulunut, josta syystä poliisi pyytää nyt asiassa yleisön apua kengän tunnistamiseksi. Kymenvirran rannoilla liikkuvia ihmisiä ja virrassa sukeltavia urheilusukeltajia pyydetään pitämään silmänsä auki vastaavien löytöjen varalta.

Kyseessä on saapikasmallinen (ns. “bootsi”), matalavartinen ja ruskeaa nahkaa oleva jalkine. Asiantuntijan mukaan kenkä on mahdollisesti kokoa 42 ja malli voi olla peräisin 1980- 90 luvulta. Kengän pohjassa on teksti “Made in Portugal”.

Mahdolliset vihjeet voi ilmoittaa Päijät-Hämeen poliisin vihjepuhelimeen numero 050-4564312.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.