Huhtikuun aikana useille ihmisille puhelimessa itsensä poliisiksi esitellyt huijari on tavoitettu. Rikoksista epäillyn 20 -vuotiaan miehen epäillään soitelleen kymmenille ihmisille pyytäen heiltä verkkopankkitunnuksia salasanoineen käyttöönsä. Muutamassa tapauksessa teko onnistui ja epäilty onnistui siirtämään varoja uhrien tileiltä itselleen ja lähipiirilleen. Päätekijäksi epäilty on vangittuna. Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja asia siirretään syyteharkintaan.

Myös Helsingissä on selvitetty toisen valepoliisina esiintyneen vastaava sarja. Vaikka poliisi on saanut poliisina laittomasti esiintyneitä henkilöitä kiinni, teot eivät ole kokonaan loppuneet. Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle on tiistain aikana tullut kaksi uutta ilmoitusta poliisina esiintyneistä soittajista. Onneksi ihmiset ovat valveutuneita, eivätkä yleensä usko keksittyjä tarinoita, joissa poliisi yrittäisi tiedustella tilitietoja, salasanoja tai käyttäjätunnuksia. Lisäksi poliisi onnistuu yleensä selvittämään ainakin ne teot, joissa uhreilta on onnistuttu saamaan taloudellista hyötyä.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.