Poliisilaitos on lähettänyt syyteharkintaan ns. “kuolinviesti” -rikossarjan, josta annettiin 3.1.2013 päivittäistiedote. Vuodenvaihteen pikkutunneilla kaksi alaikäistä nuorta miestä sai idean soitella sattumavaraisesti valituille uhreille häirintäsoittoja. Aluksi soitot koskivat keksittyjä arpajaisvoittoja. Sitten he alkoivat esiintyä lääkärinä ja ilmoittivat lähiomaisen kuolemasta liikenneonnettomuuden uhrina. Puheluun vastannutta muun muassa pyydettiin tulemaan tunnistamaan vainaja. 

“Kuolinviesti” -puheluja soitettiin neljä, minkä jälkeen soittajat itsekin ilmeisesti huomasivat menneensä liian pitkälle. Kahdessa tapauksessa keksitty tarina kammottavine yksityiskohtineen oli niin uskottava, ettei vastaanottajalla ollut syytä epäillä sen todenperäisyyttä. Joissakin tapauksissa puhelun aikana pila paljastettiin uhrille ja hänelle toivotettiin hyvää uutta vuotta.

Ajattelemattomat teot ovat olleet erittäin järkyttäviä niiden kohteeksi joutuneille. Asia on lähetetty syyteharkintaan nimikkeillä pahoinpitely, kunnianloukkaus, kotirauhan rikkominen ja virkavallan anastus. Yhdessä tapauksessa nimikkeenä on lisäksi väärä ilmianto, koska puhelun aikana soittajat ilmoittivat nimikseen kahden sivullisen paikkakuntalaisen nuoren nimet.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.