Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) Kuvaaja: Anders G. Warne

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) pitää viestintäviraston Yle-päätöstä “järjettömänä”. Hän kommentoi asiaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

“Viestintäviraston päätös, ettei Yle saa näyttää lottoarvontaa on kansalaisten ja yhteiskunnan kannalta järjetön linjaus. Lottoarvonnan näyttäminen on mielestäni julkista palvelua”, Arhinmäki kirjoittaa.

Viestintävirasto kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön, ei opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle. Ministerit eivät muutenkaan voi muuttaa päätöksiä, jotka viranomainen on tehnyt lakiin perustuen. Sen sijaan asianosaisilla on muutoksenhakuoikeus.

Viestintäviraston mukaan lottoarvonnan näyttäminen Ylen kanavalla rikkoo yleisradiolakia, joka kieltää Yleisradiolta mainonnan lähettämisen sekä sponsoroitujen ohjelmien tuottamisen.

Arhinmäki vastaa valtion omistajaohjauksesta Veikkauksen osalta. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa avustukset veikkausvoittovaroista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.