Ylen venäjänkielinen toimitus vasemmalta oikealle: Heli Jormanainen, Liubov Shalygina, Levan Tvaltvadze, Katja Liukkonen ja Heidi Zidan. Kuvaaja: Seppo Sarkkinen / Yle

Maanantaina 13.5. käynnistynyt venäjänkielinen tv-uutislähetys on kerännyt ensimmäisinä päivinään hyvin katsojia. TV1:ssä kello 16.50 lähetettävä Novosti Yle keräsi ensi-iltaansa 184 000 katsojaa, tiistaina katsojia oli jo 210 tuhatta.

”Suomessa asuu yli 60 000 venäjää äidinkielenään puhuvaa ihmistä, joten jo ensimmäistä lähetystä seurasi tähän verrattuna kolminkertainen määrä katsojia. Olemme tyytyväisiä uuden lähetyksen hyvästä aloituksesta”, sanoo Yle Uutisten toimituspäällikkö Petri Jauhiainen.

Novosti Yle -lähetys kiinnostaa myös muuta mediaa. Aloitusviikolla aiheeseen ovat tarttuneet muun muassa lontoolainen radiokanava ja kaksi tv-asemaa Pietarista. Lähetys tekstitetään suomeksi DVB-tekniikalla. Sen avulla uutisia voivat katsoa nekin, jotka eivät osaa venäjää.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.