Siilitien metroaseman peruskorjaus on valmistunut. Uudet lippuhallit ja liukuportaat otettiin käyttöön jo aiemmin tänä vuonna. Toukokuun aikana aseman ympäristössä tehdään vielä viimeistelytöitä.  

Metroaseman peruskorjaus alkoi viime vuoden maaliskuussa. Asema oli käytössä koko remontin ajan.

 – HKL otti Kulosaaren metroaseman peruskorjauksen suurista vaikeuksista opiksi, ja laadimme Siilitien peruskorjauksesta uudet suunnitelmat jo hyväksyttyjen tilalle. Tavoitteenamme oli löytää peruskorjaukselle sellaiset työtavat, joilla voisimme poistaa tarpeen aseman sulkemiselle. Tässä onnistuttiin. Nyt asemaa ei tarvinnut sulkea peruskorjaustyön takia lainkaan. Uudet suunnitelmat korottivat peruskorjauksen hintaa, mutta mielestäni korkeammat kustannukset olivat perusteltuja, sanoo HKL-Infrapalvelut -yksikön johtaja Juha Saarikoski.

Peruskorjauksessa parannettiin kulkuyhteyksiä laituritasolle. Katutason vanha lippuhalli purettiin ja tilalle rakennettiin kokonaan uusi, entistä laajempi lippuhalli. Aseman esteettömyyttä parannettiin lisäämällä liukuportaiden määrää kolmeen. Ennen peruskorjausta käytössä oli vain yhdet liukuportaat. Myös aseman hissi on uusittu.

Laituritason ylälippuhalli, laiturikatos ja laatoitus uusittiin kokonaisuudessaan, samoin koko aseman valaistus, kalustus ja pintamateriaalit. Tekniset tilat remontoitiin ja aseman länsipäähän rakennettiin hätäpoistumistie.

Metroaseman yhteyteen on rakennettu 80 uutta liityntäliikenteen polkupyöräpaikkaa. Ennen peruskorjausta paikkoja oli 32 kappaletta. Polkupyöräpaikkojen määrä lisääntyy vielä, kun 40 uuden pyöräpaikan rakennustyöt alkavat kesäkuussa.

Metron liityntäpysäköintialueelle rakennetaan 54 uutta autopaikkaa, joista kolme on merkitty invapysäköintiin ja kaksi varataan sähköautojen latauspistettä varten. Uusien autopaikkojen rakentaminen alkaa myös kesäkuussa.

Siilitien metroaseman peruskorjaus on osa itäisten metroasemien peruskorjaushanketta. Seuraavina vuorossa ovat Myllypuron, Herttoniemen ja Itäkeskuksen asemat.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.