Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio tekevät valtiovierailun Islantiin 28.-29. toukokuuta. Presidentti Niinistö käy keskustelut Islannin presidentin Òlafur Ragnar Grimssonin kanssa tiistaina 28. toukokuuta.

Presidentti Niinistö vierailee myös Islannin parlamentissa sekä osallistuu arktiseen paneeliin Islannin yliopistossa. Iltapäivällä presidenttipari vierailee islantilaista kulttuuriperintöä vaalivassa Árni Magnússon -instituutissa.

Valtiovierailun toisena päivänä presidentti Niinistön ohjelmassa ovat muun muassa tutustuminen Reykjavikin yliopistoon, Svartsengin geotermiseen voimalaitokseen sekä Thingvellirin kansallispuistoon.

Tasavallan presidentin puolisolla Jenni Haukiolla on vierailun aikana erillisohjelmaa. Hän tutustuu mm. lastensuojelutyötä tekevän Barnahusin toimintaan sekä vierailee Nobel-kirjailija Halldór Laxnessin kotimuseossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.